Λέσχη Ανάγνωσης «Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι» Πάτρας

29 Σεπτεμβρίου, 2008

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2008: Είστε μέλος Λέσχης Ανάγνωσης; Ψηφίστε το μυθιστόρημα που αγαπάτε!

Filed under: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ — lesxianagnosisfyodordostoyevsky @ 2:10 μμ
Tags:

 

Για πλήρη ενημέρωση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης δημοσιεύουμε όλο το υλικό που μας εστάλη από το Ε.ΚΕ.ΒΙ. σχετικά με το Βραβείο Αναγνωστών και την συμμετοχή των μελών των Λεσχών Ανάγνωσης στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του Βραβείου Αναγνωστών 2008.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

για να διαβάσετε και κατεβάσετε τον κατάλογο με τα μέχρι τώρα υποψήφια βιβλία για το Βραβείο Αναγνωστών 2008

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ, ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF

 

Αγαπητοί φίλοι, συντονιστές και μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης,

Tο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σάς προσκαλεί να συμμετάσχετε στην οργάνωση για το φετινό Βραβείο Αναγνωστών, που πραγματοποιείται για τέταρτη φορά κι αποδίδεται στο καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς. Σας αποστέλλουμε πληροφοριακό υλικό σχετικά με την ψηφοφορία, τις συμμετοχές των μελών από τις 150 Λέσχες Ανάγνωσης απ’ όλη την επικράτεια καθώς και του αναγνωστικού κοινού, ευελπιστώντας στην ακόμη πιο επικοιδομητική συνεργασία σας.

 

Επισυνάπτονται:

 

-η επιστολή της διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ Κατρίν Βελισσάρη

-ο κανονισμός του βραβείου αναγνωστών

-ο κατάλογος των βιβλίων που κυκλοφόρησαν από την 1/10/2007 έως την 1/7/2008

Eίμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Για το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου,

Βασίλης Ρούβαλης

τηλ.επικοινωνίας: 210-9200329, ηλ.ταχυδρομείο: brouvalis@ekebi.gr

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2008

Είστε μέλος Λέσχης Ανάγνωσης; Ψηφίστε το μυθιστόρημα που αγαπάτε!

Αγαπητοί φίλοι,

συντονιστές και μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης,

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να συμμετάσχετε στην οργάνωση του Βραβείου Αναγνωστών 2008, θεωρώντας ιδιαίτερα τιμητική τη συμμετοχή σας στην ανάδειξη του καλύτερου ελληνικού μυθιστορήματος της χρονιάς.

Λίγα λόγια για το ιστορικό του Βραβείου Αναγνωστών: το βραβείο θεσπίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια με στόχο να πάρουν τον λόγο οι αναγνώστες προτείνοντας και ψηφίζοντας το αγαπημένο τους μυθιστόρημα.. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα βραβεία της Ελλάδας. Το 2005 δόθηκε στην Ευγενία Φακίνου για τη «Μέθοδο της Ορλεάνης», το 2006 στη Ρέα Γαλανάκη για τα «Βαθειά αμίλητα νερά» και το 2007 στον Ανδρέα Μήτσου για τον «κύριο Επισκοπάκη».

Τώρα που το δίκτυο των Λεσχών Ανάγνωσης έχει εξαπλωθεί και λειτουργεί με επιτυχία, σας προτείνουμε να συμμετέχετε -μαζί με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου- στη διοργάνωση του Βραβείου Αναγνωστών, λαμβάνοντας υπόψη τη θερμή σας σχέση με τον κόσμο του βιβλίου, τις γνώσεις αλλά και την αναγνωστική σας εμπειρία.

Η ιδέα συζητήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε συνάντηση που οργανώσαμε με την παρουσία εκπροσώπων 50 λεσχών, στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Η κουβέντα επικεντρώθηκε στη θεσμική αξία του βραβείου καθώς αποτελεί μια άμεση καταγραφή των αναγνωστικών τάσεων ανά χρονιά. Με την προϋπόθεση ότι φέτος θα ψηφίσουν τα μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης για την κατάρτιση της «βραχείας λίστας», το Βραβείο Αναγνωστών θα αποτελέσει «καθρέφτη» των πιο συστηματικών, ένθερμων φίλων του ελληνικού μυθιστορήματος.

Επίσης, τέθηκαν διάφοροι προβληματισμοί και ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις γύρω από την ομαλή διοργάνωση του βραβείου καταλήγοντας στη διαδικασία ψηφοφορίας και απονομής που σας παραθέτω παρακάτω.

Ευελπιστώ ότι με τη θερμή υποστήριξή σας η νέα διαδικασία του Βραβείου Αναγνωστών θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική κι ανταπόκριση μεταξύ του αναγνωστικού κοινού.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Κατρίν Βελισσάρη

Κανονισμός Bραβείου Αναγνωστών

Για τέταρτη χρονιά οι αναγνώστες παίρνουν τον λόγο

και ψηφίζουν το αγαπημένο τους μυθιστόρημα (βιβλία που εκδόθηκαν από

1/10/2007 έως 30/9/2008). Στην ψηφοφορία που γίνεται σε δύο φάσεις, μπορούν

να συμμετάσχουν οι 150 Λέσχες Ανάγνωσης όλης της επικράτειας.

[Οι Λέσχες Ανάγνωσης παραλαμβάνουν έναν κατάλογο βιβλίων -επισυνάπτεται μαζί με την επιστολή- τα οποία εκδόθηκαν από την 1/10/2007 έως την 1/7/2008, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ (της βάσης δεδομένων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου που καταγράφει τη βιβλιοπαραγωγή της χρονιάς. Περιέχει 130.000 τίτλους βιβλίων online και είναι άμεσα προσβάσιμη στο www.biblionet.gr). Οι Λέσχες Ανάγνωσης θα παραλάβουν τον ίδιο κατάλογο συμπληρωμένο, στις 30 Σεπτεμβρίου 2008, με όλους τους υπόλοιπους τίτλους που εκδόθηκαν μέχρι αυτή την ημέρα.]

Συγκεκριμένα, η ψηφοφορία θα γίνει ως εξής:

Α΄ φάση – οι Λέσχες Ανάγνωσης προετοιμάζουν τη «βραχεία λίστα»

· Έως τις 30 Οκτωβρίου 2008 κάθε Λέσχη Ανάγνωσης, ως σώμα, καταθέτει στο ΕΚΕΒΙ (στο email: info@ekebi.gr ή στον αριθμό φαξ 210-9200305) έναν κατάλογο 10 μυθιστορημάτων τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. (Δεν είναι βεβαίως υποχρεωτική η ανάγνωση όλων των βιβλίων).

  • Την 1η Νοεμβρίου 2008 θα γίνει καταμέτρηση των ψήφων των Λεσχών Ανάγνωσης από το ΕΚΕΒΙ και θα ανακοινωθεί η «βραχεία λίστα» με τα 20 επικρατέστερα μυθιστορήματα.

Β΄ φάση – η ψηφοφορία

  • Έως τις 30 Νοεμβρίου 2008 το αναγνωστικό κοινό (και τα μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης) ψηφίζει για το μυθιστόρημα της χρονιάς στέλνοντας sms με κωδικό που θα αντιστοιχεί σε κάθε βιβλίο της «βραχείας λίστας». Οι αναγνώστες έχουν δικαίωμα για μόνον μία ψήφο. (Η ψηφοφορία γίνεται σε συνεργασία με την ΕΡΤ).
  • Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008 θα γίνει η απονομή του βραβείου στο μυθιστόρημα που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς ύστερα από την καταμέτρηση των ψήφων. Στην τελετή απονομής θα προσκληθούν τα μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης, το αναγνωστικό κοινό καθώς και οι συγγραφείς που βραβεύτηκαν τις προηγούμενες χρονιές.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραλάβετε ταχυδρομικά τον κατάλογο των βιβλίων που εκδόθηκαν στο χρονικό διάστημα από 1/10/2007 έως 1/7/2008, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ.

(Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9200329, κ. Βασίλης Ρούβαλης, ηλ.διεύθυνση: brouvalis@ekebi.gr)

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: