Λέσχη Ανάγνωσης «Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι» Πάτρας

Σχετικα

Λέσχη Ανάγνωσης «Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι» Καλλιτεχνικής Διάδρασης

(Αθήνα, Πάτρα)

Είναι γεγονός! Είμαστε πια στα ψηφιακά κύματα και ..λάβετε θέσεις.

Από το ιστολόγιο αυτό, θα μπορούμε να καταθέτουμε προτάσεις, σχόλια, ερωτήματα, παρατηρήσεις, επισημάνσεις αλλά και αγωνίες, ανησυχίες και μανιφέστα για τις προσωπικές μας αγάπες γύρω από τα ενδιαφέροντα τής λέσχης και όχι μόνο . Ποιοι είμαστε; Μια ομάδα που ονομάζει τον εαυτό της : ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ «ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ»

 Η Καλλιτεχνική Διάδραση ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου στον Α.Σ.Τ.Ο. (11.30-14.00) στην Πάτρα , την λειτουργία της Λέσχης Ανάγνωσης «Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι» με την ενότητα «Αντρέι και Αρσένι Ταρκόφσκι- Ποίηση και κινηματογράφος» όπου διαβάστηκαν αποσπάσματα από τα βιβλία του Αντρέι Ταρκόφσκι, Σμιλεύοντας το Χρόνο και Μαρτυρολόγιο, την συλλογή ποιημάτων του πατέρα Ταρκόφσκι, Αρσένι Πουλιά ταξίδευαν στο δρόμο μας ενώ στο μέλλον θα προβληθούν αποσπάσματα από όλες τις κινηματογραφικές δημιουργίες του Αντρέι Ταρκόφσκι και από ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Αντρέι Ταρκόφσκι: Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο, Εξορία και Θάνατος.

Η λέσχη ανάγνωσης «Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι», που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του μεγάλου λογοτέχνη και «δάσκαλου» Φ. Ντοστογιέφσκι, θα είναι μια διαφορετική λέσχη από τις συνηθισμένες αλλά και μια ίδια λέσχη με αυτές. Κύριος άξονας της η διάδραση μεταξύ των τεχνών, επιστήμης και τέχνης, φιλοσοφίας και τέχνης, τεχνολογίας και τέχνης, κοινωνίας και τέχνης, ανθρώπου με άνθρωπο. Μυθιστόρημα, ποίηση, θεατρικό έργο, δοκίμιο πάσης φύσεως (επιστημονικό, φιλοσοφικό, ψυχαναλυτικό), βιογραφία . Έτσι θα υπάρξουν συναντήσεις «κλασικές» με διάβασμα μόνο βιβλίων πάσης φύσης, αλλά και άλλες εμπλουτισμένες με προβολές αποσπασμάτων από ταινίες, φωτογραφιών, κόμικ, στήσιμο επιτόπιων θεατρικών, μουσικών και άλλων δρώμενων, συναντήσεις υπαίθριες και σε άλλους χώρους, μια λέσχη ανοιχτή στο καινούριο και προάγγελός του. Τα ιδρυτικά μέλη της Λέσχης αποφάσισαν η Λέσχη στην αρχή να λειτουργεί μια φορά ανα τρίτη εβδομάδα του μήνα. Μπορούν ακόμη να δηλώσουν συμμετοχή όσα άτομα το επιθυμούν μέχρι την συμπλήρωση του αριθμού 20, αφού ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περί τα 10 άτομα, ενώ θα επιλεγούν οι ενότητες όχι μόνο από τις ήδη προταθείσες αλλά και από όσες προταθούν εκείνη την ημέρα. Επίσης σε λίγες μέρες θα αρχίσει η διαδικασία «στησίματος» μιας δανειστικής κινηματογραφικής βιβλιοθήκης που θα διευκολύνει την ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας των κατοικούντων στην Πάτρα και θα φιλοξενείται στον Α.Σ.Τ.Ο. Στην αρχή με τα βιβλία των εκδόσεων «Αιγόκερως» που ο εκδότης τους Γιάννης Σολδάτος δωρίζει για το στήσιμο της εκκολαπτόμενης βιβλιοθήκης που στη συνέχεια θα εμπλουτίζεται συνεχώς όχι μόνο με κινηματογραφικά βιβλία από άλλους εκδοτικούς οίκους αλλά και βιβλία γενικότερα για την τέχνη.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: